Sana retro juontuu latinankielisestä sanasta retro- joka tarkoittaa "taaksepäin" tai "viime aikoina", taantumuksellinen ja takautuva.

Retroajaksi on nimitetty 50-60 ja -70 lukua mitkä ovat suunnittelun kulta-aikaa.

Onko sitten tulevaisuudessa jo 80 ja 90 luku taas retroa.

Itseä vähän huvittaa kun huutonettiä kattelen, ni siellä saa retronimen tai uusretronimen mikä hyvänsä tuote.

Uusretroa on sellaiset tuotteet jotka on vanhaa tyyliä ja tuotu uudestaan tuotantoon.

Muutama-3-4 vuotta sitten en lainkaan pitänyt retrosta.Ne värit otti silmiin ja vanhat kulahtaneet kankaat ja vaatteet eivät houkutelleet.

Mutta luulen taas tässä iän tekevän tehtäväänsä, että alkaa muistelemaan lapsuuttaan, kotia, sitä aikaa. Ja se oli sitä 70 luvun jälkipuoliskoa. Ne näkyvät muistot

lapsuudesta saivat enemmän merkitystä ja retro alkoi kiinnostamaan. 

Ihan vähän pidin meidän toiseksi nuorimmalla potkuhousuja tai-pukuja. Mutta tämä meidän nuorin ei ole käyttänyt tavallisia housuja vauvana ollenkaan. Paras asu

potkupuku, pehmeä, froteinen, vanha ja laadukas. Vauva siinä asussaan tuntuu jotenkin niin vauvalta,pehmeä paketti kultaa. Potkupuvussa mikään ei nouse

kainaloon, ei hierrä, sukat ei valu jne. Vanhempana sitten alkoi pienimmäinenkin käyttämään housuja, eikä potkupukuja niin isoille olekaan.

Retrotavaroissa minua eniten kiinnostavat juuri nämä vauvojen ja lasten froteiset vaatteet. Väreistä parhaimmat oranssiruskea yhdistelmä ja keltaruskea yhdistelmä.

Suurin osa vanhoista vaatteista ovat hyvälaatuisia. Toisin kuin monet tämänpäivän, jotka meinaavat nyppääntyä jo ennen ensimmäistä pesua.

 

Tässä retrolaukku. vai onko oikeaa retroa? Kirpparilöytö euron paikkeilla. Jonkun itse ompelema, en tiiä miten vanhaa kangasta.

 

Nämä ovat aarre. Olleet minullakin vauvana. Finnwearin potkuhousut.

 

Tässä on kaunis kangas. Kaitaliina. Vanha.