Monella tapaa mukavia päiviä perjantait. Alkaa viikonloppu ja perheen yhteinen aika lisääntyy. Perjantait eskarilaisemme on vapaalla. Näin toimittiin esikoisenkin kanssa jouluun asti.  Perustelemme toimintaa sillä, että vielä voi olla vapaalla kun esikoulu ei ole pakollista, koulun alettua ei sitten vietetä huvin vuoksi vapaita. Esikoulun opettajat ovat ehkä vähän ihmetelleet ratkaisua, mutta kunnioittaneet perheen toivetta ja ei se ole tuonut ongelmia. Jos perjantaina on ollut retki, silloin eskarilaisemme on mennyt esikouluun. Kuten huomenna, kun menevät adventtikirkkoon.

Nyt on mahdollista pitkiin uniin perjantaina. Pikkusiskokin on mielissään kun sisko on perjantait leikkiseurana. Olen luvannut että perjantaina on aina jotain pientä kivaa tekemistä, menemistä, jollain lailla jotain erityistä.

Eräänä perjantaina pidettiin pyykkäsypäivä nukenvaatteille. Tytöt riisuivat vauvat, keräsivät vaatteet, veivät koneeseen, laittoivat koneen päälle. Sitten kuivumaan ja keräsivät vaatteet takaisin koriin ja vauvojen päälle.

Ja  huomautuksena vielä, että pyykinpesu (varsinkin lastenvaatteiden ja etenkin ihan pikkuruisten vaatteiden) on äitinkin mieluisimpia kotitöitä. Väriterapiaa nyt kun paljon retrovärejä vaatteissa, kiva ripustaa kuivumaan värien mukaan. Vaikka kuivausrumpu meillä onkin, en kaikkea sinne laita, ja tykkään että uuteen kotiinkin tulee tilaa ja paikkaa ripustettaville pyykeille.