Päivällä tänään tuli enisimmäistä kertaa kiireen tuntu. Ehtiikö sitä tehdä mitä pitää, muistaako ostaa lahjat kaikille, kerkeääkö ostaa, jääkö viime tippaan, viimetipan ihmiselle, rauhaton kiire?

Siskon tekstiviesti rauhoitti kummasti.  Ja isoimmatkaan jouluvalmistelut, ulkonaiset puitteet, eivät tuo sitä oikeaa Joulurauhaa. Vaan se että pysähtyy oikean Joulun sanoman ääreen.

Muutamaa lajia jouluruokia olen tehnyt. Muutaman lajin tekee mieheni. Yleensä sitä on tehty yhdessä ja se on mukavaa, mutta nyt esim. raksa vie yhteistä aikaa. Jotakin muutakin joulunmakeaa on tehty. Enimmät  lahjat ostettu, vaan ei vielä yhtään kääritty.

 

Äidin (ja isien) elämään kuuluu ihania etuoikeuksia. Paljonhan niitä on, mutta nyt viimeisenä jäi mieleen kun saa nauttia lastenjuhlista, itse nauttii niistä ja näkemällä lapsen ilon, itse nauttii kaksinkertaisesti.  Sanoinkin miehelleni kirkossa joulujuhlissa, että kyllä nämä ovat ihania hetkiä, katsoa omaa lastaan enkelipuvussa laulamassa.

Vaikka käsistään eikätevänä värkkäsin lapselleni enkelinsiipiä ja siinä hurahti niin monta tovia että lapset meinas jäädä ilman päiväruokaa.

 

Liki parikymmentä ollut taas pakkasta meillä. Lapset keksi tehdä pahvista kioskin, kun pahvia sain enkelinsiipientekoon. Tekivät myös pahvista ostettavaa kioskiin, karkit, jäätelöt, tikkarit yms.

 

Raksan vuoksi toivoisin maltillisempaa säätä. Tontille tulivat ontelolaatat. Kylmän vuoksi sinne vietiin lämmityslaitteet, jotta saadaan valu tehtyä. Näyttää vaan niin kylmän tulevan huomennakin. Postipoika tuo runsaastikin postia, mutta mikä määrä laskuja. Suuria määriä, kamalia summia pelkästä sähköliittymästäkin, entäs sitten sorat ja betonit ja kaivurilasku. Pitääpä aukaista kaikki kuoret, ja kattoo sitten onko sinne jouluostoksille enää menemistä.

 

Lasten kanssa teimme vanhanajan tonttukoristeita villalangasta. Toipa niitä poika koulusta, missä teki vähän erilaisen. Ja eskarilainen sai koulun kalenterista sellaisen. Kyllä nyt punainen kodissa lisääntyy.

Lastenhuoneen seinälle tein jouluisen asetelman kirpparilöydöistä.

 

 

(tämä kukka minun kalenteriyllätys)