Hiihtolomasta tulikin tunnollisten koululaisten sairasteluviikko. Itseäni harmittaa varmaan enemmän kuin heitä, kun on täytynyt jäädä pois monesta kivasta. Onneks esikoinen sentään alkuviikosta kerkesi yökyläillä ja käydä uimassa. Yhdellä lapsella kuumetta on ollut  5 päivää. Mutta jos tämä on influenssaa, aika vähällä on päästy. Tytöille ei kuume ole tullut, lähtivätkin äsken uimaan isin kanssa.

Lukuhetkiä

" Sano joku numero" - paperitaittopelistä tyttö sai valita kirjastosta kirjat. Muita " tehtäviä" oli mm. halaa ja anna pusu, auta kotitöissä, saat valita iltapalan jne. Siskollani on tällainen käytössä silloin, kun lapset sanoo ettei ole mitään tekemistä. Minä muistan kun lapsena näillä leikittiin, tehtävien sijasta luukuista löytyi poikien nimiä!

Onko joku sanonut että hoivavietti on vain tytöillä? Kyllä halit ja lepertelyt tämä poika taitaa. Lapset leikkivät kotia ja lähtivät uimaan. Pienimmällekkin tukittiin uimapikkarit kalsareiden päälle. Ja pikkuinen sukelsi veteen hypäten tuolilta siskojen syliin. Näytti vähän hurjalta. Mikä täydellinen luottamus tuonikäisellä!

Talviriehassa nähtiin muumit ja lätkänpelaajia. Tytöt pääsivät kaunoluistelijoiden kanssa luistelemaan ihan kädestä pitäen. Kokeilimme lumikenkiä ja mäenlaskua. Mäenlaskusta tulee hymy huulille muistellen sitä aikaa, kun mieheni kanssa olimme vielä kaveriporukkaa, ja tässä mäessä kävimme laskemassa ja lumisotimassa.

Viime aikoina uusia reseptejä on kokeiltu ja uuni oli kuumana lähes koko viime yön, kun paistoimme joulukinkun. " Kalaa ja kettuppuu " totesi pikkuinen kinkusta ja sinapista. (kettuppu=ketsuppi)