Viime päivien hyviä leivonnaisia voisin jakaa muidenkin nautittavaksi. Kun et istunut kahvipöydässämme vieraana, tässä ohjetta olkaa hyvä!! 

Porkkana- kinuskipiirakka on vaan niin mun mieleistäni, tätä olen tehnyt ennenkin. Juju tässä on niin monen maun herkullinen yhdistelmä.

200 g porkkanoita

2 kananmunaa

2 dl sokeria

4 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

1 dl mantelirouhetta

125 g margariinia

2 rkl appelsiinimehua

appelsiini-kinuskikastike:

2 dl kuohukermaa

2 dl fariinisokeria

1 appelsiinin raastettu kuori.

Raasta porkkanat hienoksi. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Lisää varovasti vaahtoon ne ja sula rasva vuorotellen. Lisää raaste ja mehu.Paista pellilllä 1 75, noin 30 min. Jäähdytä.  Keitä kattilassa kermaa, far.sokeria ja kuoriraastetta noin 10-15 min, tai kunnes sakenee.Valuta piirakan päälle. Olen tehnyt pohjan tuplamäärällä. Päällisenkin voisi vähän suurentaa, jotta riittäisi herkullinen määrä pintaan.

 

Banaani-toffeekakku pähkinä-muruseoksella:

3 kypsää banaania

200 g voita

3 dl vaaleaa muscovadosokeria

3 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl kanelia

2 dl omar-karamelleja

kuorrutus:

75 g voita

75 g rouhittuja saksanpähkinöitä

1 dl sokeria

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl kermaa tai maitoa

Voitele irtopohjavuoka(23cm). Soseuta banaanit haarukalla. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja kuutioidut karkit.Sekoita jauhoseos vuorotellen banaanisoseen kanssa vaahdon joukkoon. Paista noin 45 min, 175 alatasolla.  Mittaa kattilaan voi, pähkinät, sokeri, jauhot ja kerma. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes voi sulaa. Levitä seos paistetun kakun päälle ja jatka paistamista kunnes pinta on saanut kauniin värin ja kakku on kypsä,  noin 10 min. (kaupasta ostin ruokosokeria muscovadosokerin tilalle)