- Saimme juhlistaa monia. Tyttären syntymäpäiviä. Sinä ihana, aito, ilopilleri. Älä vanhemmiten lakkaa iloitsemasta pienistä, uskalla vieläkin näyttää tunteesi, anna innokkuuden pulputa. Sää oli tänäkin päivänä yhtä myrskyinen, yhtä elävä, kuin syntymäyönäsi.

 

- Juhlimiseen ja leipomiseen aihetta myös miehen uuden työpaikan johdosta, viimeiseksi päiväksi leipomusta entiseen työpaikkaan ja leivottiin myös lasten urheilukisoihin. Ja poikien mahtavista onnistumisista täytyy leipoa vielä. Luulen että nuorempi toivoo jätskiä ja mutakakkua.

 

- urheilukisat oli koulupäivä, ja olimme koko perheellä siellä, jopa mies raksalta pois.

 

 

- Ulkoilun lomassa on haalittu askartelutarvikkeita. Täytyy lähteä kauemmas retkelle, kun tässä lähistöllä on vain lehtimetsää, haluaisin haalia käpyjä,  haluaisin synkkään kuusimetsään tai jylhään mäntynmetsään. Niistä tulee lapsuus mieleen. On askarreltu syksyn puut, tehty marjoista "helminauhaa", magneettikuvia. Sitten lapset ovat innostuneet tuunaamaan tekstejä. Kaikki istuivat pöydässä, pienintä lukuunottamatta ja kaikilla lehdet , joista he muokkasivat uusia sanoja ja lauseita yliviivaamalla osan tekstistä ja kirjaimista. Lapsille taitaa olla ihan hyvää äikän oppimista samalla.

- Uimassakin kävin pienten kanssa. Pienin sanoi lähtiessä että " Eihän verettä voi nukkua" Voii, kysyin että väsyttääkö sua? " Vätyttää" Reissu meni tosi hyvin, onnellisinta taisi olla kun äiti kannatteli kaikkia kolmea lämpimässä altaassa.  Pikkuiselta pääsi pissa altaassa. Hän sanoi . " Äiti mulla tulee pitta" Sanoin hälle että ei sais pissata altaaseen, enkä ehtinyt sanoa enempää kuin pikkuinen sanoi: " Tulee täyteen." Ja sepäs vasta harmi olisi kun nytkin, ainakin aluksi, hänen mielestä oli liian syvää.

-  Raksalle olen ajellut rautakauppakierroksia. Tänään taas. Alakerran laatoitettavista huoneista kolme on laatoitettu, vielä saunan lattia laatoittamatta. Olohuoneen korkeaan tilaan ostetaan kuvassa näkyvät Pisara riippuvalaisimet. Tämä oli enemmänkin miehen idea, tykästyin kyllä, tiesin että hän ei tykkää niistä Ikean pallovalaisimista.