Tänne sitä vaan näemmä tulee tasaiseen tahtiin kirjoiteltua, vaikka nytkin tässä ympärillä useampi juttu meneillään. Voi ainakin tuntea ittensä rikkaaksi kun on paljon hyörinää ympärillä, tokko aina niin tärkeitä vaan ne omat tekemiset.

Tyttöä juhlittiin kavereiden kanssa viikonloppuna. Sankari tekemässä yhdessä kakkua ja kakun koristelua ja muffinsseja.

Ekaluokkalainen ja eskarilainen tekevät yhdessä piirtelyt, askartelut, pitävät toisilleen leikkikoulua, harjoittelevat oppimiaan asioita. Minä sekoitan soppaa kirjoittamalla vanhan ajan numeroita, seiskan ja ykkösen eri tavalla. Uudenaikaisen seiskan voisi kyllä muuttaa takaisin entiselleen, sekoaa ykköseen. Monista lasten tekemisistä mulla pääsee hyväntahtoinen ja hellyydestä syntynyt nauru ja täytyy vähän selittää lapsille, ettei äiti pilkkaa.

Eilen paistoi aurinko kauniisti ja nyt tyttöjen kans äkkiä ottamaan kuvia ulos. Poika katsoi kamerasta ottamani kuvat, niitä oli noin 200. Wau. Mikäs siinä oli kuvia ottaessa kun tytöt ja pikkuinen leikkivät ja sädehtivät kilpaa auringon kanssa värikkäissä lehdissä.

Tänään taas pyöräretki kouluun. Pukeutua en osaa vieläkään tarpeeksi. Haaveilin kuumasta juomasta, villasukista ja tiukasti sisällä pysymisestä loppupäivän. Mukavaa, jo ajatus lämmitti. Illalla lipsahti lapsille, että mitäpä jos mentäis kirjastoon, mutta ei sitten menty kun tuli kavereita meille. Äidin mieli taas temppuilee: Ensin ylpeä pojasta, hänen reippaudestaan ja pärjäämisestä. Heti perään ihmettely, että eikö hän tarvitsekaan äitiä, olenko opettanut liian itsenäiseksi olemalla liian kaukana?

Herttaista on ekaluokkalaisen aapinen ja lukuläksyt. On pikkuisella vielä onneksi matkaa läksyjen pariin. Vielä voi olla laatikon pohjalla jalat ylhäällä. Tekipä ekaluokkalainenkin läksyt banaanilaatikossa. Ja kohta oli kolmaskin laatikko peitolla vuorattuna rivissä. Mukavuuksia.

 

( lapsi luuli minun tekemää ykköstä seiskaksi ja laittoi vastauksen 61. (16 )

 

Yläkerran iso huone

Yläkerran vessan lattialaatoitusta ja suihkunurkkauksen sommittelua.

saunan harmaa lattia