Useat joulujuhlat siivittävät joulunaikaa. Huomenaamuna vielä viimeiset. Lasten loman alkaessa voidaan vielä leipoa joulukarkkeja,valkoisia riisisuklaita ja lisätä vähän joulukoristeita. Elävien kynttilöiden lisäksi täällä on nyt pari joulutähteä ikkunassa, parit sydänvalot ja kyntteliköt. Ruokapuoli tulee tänä vuonna kaupan hyllystä. Ainoat ruoat, mitä ehkä voin tehdä testausmielessä ovat bataattilaatikko ja punajuuriauravuoka.Makeita olen tehnyt unelmatorttua, dallaspullia ja toffeemokkajäädykkeen. Aion vielä tehdä jonkun piparisen hyydykekakun ja sarvia.

Hellyyttävä ja ylpeä tunne, ekaluokkalainen lukee ensimmäistä todistustaan. Suloinen hymy leviää hyvistä opettajan sanoista. Hyvää oloa sisarusten kesken.

Olohuoneen nurkkaus on lasten suosittu leikkipaikka. Ei ehkä kovin rauhoittava, tai jouluinenkaan näky, mutta siinä on lasten hyvä olla. Ja lapsilla kun muutenkin on peitot ja tyynyt lähettyvillä, kun nukkuvat vielä lattioilla. Poika meinas tänään että  nyt alkaa kyllästyttää, eikä ole mikään ihmekään. Lattialla nukkuminen kuusen alla koko perheellä joulunaikaan on ollut odotettu juttu, mutta tuntuukohan se lapsista nyt miltään.?

Keskittynyt apulainen portaiden teossa. Askelmat ovat paikallaan ja öljytty. Vielä pitää välihioa ja öljytä. Pistävä on haju mikä öljystä leviää. Ei ollut helppoa askelmien kiinnitys kun ruuveja katkes puun sisää. Vahvempia ruuveja kaupasta, ja niitäkin muutama katkes. Täytyy lisätä ruuveja katkenneiden turvaksi. Täällä taistelee vähän joulumieli ja raksamieli. Mutta kun pian saadaan yläkertaan meno valmiiksi, tulee joululoma talontekemiseen.