Joulun tuoksuja leijailee keittiössä. Leipomukset on tehtynnä lähes kaikki. Huomenna vielä rosolli. Mieskin innostui naputuksen ohessa tekemään poikien kanssa ison piparitaikinan. Ja kaupan imellettyyn perunalaatikkoon epäilevänä teki itse. Mummi tulee meille jouluksi ja tekee laatikoita. Mulle jäi bataatti-ja aurapunajuuriloota. Suklaapiirakasta tuli vahingossa munaton, kauppalista uusituu koko ajan, kun unohtelee monenmonituisia asioita. Hymyilyttää huolettomuuteni, se kun kuulostaa kivemmalta huolimattomuuteen verrattuna;  kaveri oli kiittänyt miestäni osoitteenmuutoskortista, mutta siihen ei oltu kirjoitettu uutta osoitetta. Kuinkahan monesta osoite puuttuu, tai vaikkapa muuttajien nimet.

 

Lapsilla oli tänään suuri päivä. Saivat muuttaa yläkertaan. Omaa tilaa, oma sänky, omat tavarat. Riemukasta, nähdä omaa onnellista lasta.

Vaikka taas minä tyhmä sureksin ja haikailin. Lapset kaukana, pärjäävätkö. Mites nyt luetaan iltarukoukset. Hipsin äsken yläkertaan katsomaan nukkuvia lapsia. Ovet olivat kiinni. Jouluvalot antoivat pehmeän valon.

" Äiti kato mä ukkallan ite." Pieni näytti kaikille kuinka hän itse kiipeää portaissa. Olkoon enkeli varjelemassa jokaisen askeleet.

Mukavaa ja Rauhaisaa Joulunaikaa ja Onnellista tulevaa vuotta  lukijat ja kanssabloggaajat!!