" Ihmistä ei sanota hyväksi siksi, että hänellä on hyvä äly vaan siksi,

että hänellä on hyvä tahto. "

 

Tämä on napattu mieheni kalenterista. Minullekin olisi annettu pöytäkalenteri, mutta on vapauttavaa olla ilman sitä. Seinäkalenterilla pärjään. Pöytäkalenterini viimeisin on vuodelta 2009, siinä on tekstiä ihan solkenaan. Kaikkia en pysty edes vieläkään lukemaan.

Täällä on juhlittu syntymäpäiviä. Tytöt olivat jo ennen isänpäivää tehneet kortin minulle. Herkutteluun suklaata, kinkkupiirakkaa ja vadelma-unelmapiirasta, jonka ohjeen siskolta.

Olen tuntenut päivä päivältä kasvavaa kiintymystä tähän kotiin. Rakkaani ovat olleet tässä jo jonkin aikaa. Ovat tartuttaneet arkensa ja askeleensa näihin väreihin ja tiloihin. Heidän kauttaan tämä talo kotiutuu.

Olen saanut pienet kädet kaulalleni " Äiti niin ihana " monta kertaa, ja ajatellut ettei sen paremmasta palkasta väliä näiden lapsien kanssa.

Olen  kyllästynyt lukemaan vouhotusta hiilijalanjäljistämme. Kohtuus asiassa on ihan maalaisjärjessä. Monilla asia on ihan uskonnonkaltainen.

Suutuin lukiessani artikkelia ympärileikkauksista. Noin 2 miljoonaa pikkutyttöä joutuvat kokemaan tämän julmuuden vuosittain. Kärsimyksien välttämiseksi ennaltaehkäisyä pitäisi tehostaa.

Olemme ihastelleet lumimaisemaamme. Ei kalpene nämä näkymät millekään ulkomaan kohteelle. Lumi kuorruttaa puut kauniiksi, maan pumpuliseksi lasten hyppiä.