Muutto on totisesti rumba. Vaikka kuvittelin pakanneeni hyvin, ja siivonneenki, muuttopäivänä sitä tavaraa olikin paljon vielä pakkaamatta. Ja kun paikat tyhjeni, näki loput siivottavat paikat. Ihan puhki ollaan kaaduttu sänkyyn muuttoyönä ja eilen. Nytpä en malta. On se iso asia kaikkinensa rakennusaika ja tämä muutto, vaikka ihan lähelle muutettiinkin. Väsymys näkyy nyt. Pikkuhiljaa sen alta pilkistää onni ja ilo, riemu ja kiitos.

Lapset nimikoivat laatikoita, ja pakkasivat omia tärkeitä tavaroitaan. Pieninkin kulki salkun kanssa monena päivänä. Joko nyt. Kyseli eilen monta kertaa, ollaanko muutettu, ollaanko muutettu? Tiesi kyllä raksan, mutta kun kerroin että muutetaan uuteen kotiin, oli ymmällään ensin, mikäs se sitten on?

Poika kysyi ensimmäisenä iltana isiltä, että tuleeko meille tänne sisustussuunnittelija? Isi vähän ihmetteli että mistäs niin aattelet. "No näistä romuista"  Itsekin säikähdin kun muuttoiltana tulimme uuteen kotiin ja kaikki tavarat, laatikot ja säkit oli siellä ja täällä. Huh, eikö se muutto ollutkaan jo ohi. Nytkö se vasta alkaa? Lapset nukkuivat viimeisen yön kerrostalossa lattialla siskonpedissä ja nyt täällä myös siihen saakka, kunnes yläkertaan tulee muuttolupa. Läheisyys luo turvaa.

Tyttöä pyysin viemää tavaraa kodinhoitohuoneeseen. Tyttö sitä ihmetteli "äiti, mikä on kodinhoitohuone?" Pikkuiselle sanoin että käypäs nukkumaan, vai haluatko mennä käytävälle(hänen sänky siinä eka yön). Mikä on käytävä, äiti MIKÄ ON KÄYTÄVÄ,  (hermostuneesti)

Ja monia muita hauskoja tapahtumia, mitkä on uutta omakotitalossa verrattuna kerrostaloon. Tästä se elämä täällä lähtee, rakkaiden kanssa. Mieli on jo levollisempi muutosta. Ja mikä rauhoittaa, on kynttilän sytyttäminen lähelle. Tämän talo/sisustusmateriaalihankintojen( niin huippukivaa kuin se olikin) ja niiden kaikkien tavaroiden, mitkä muutossa tänne raahas, jälkeen on tullut joulusta jo nyt  tärkeä juhla, ei minkään näkyvien asioiden,  lahjojen, ruokien, laittamisien joulu. Vaan hiljentymisen, oiken joululahjan saamisen, tunnelman ja yhdessäolon joulu.

Suo että kodissamme

rakkaus asuisi

niin että toisiamme

hoivaamme alttiisti.