Kirjoittajalla on nyt sellainen olo, että olisi parempi kirjoittaa päiväkirjaan kuin tänne. Tännehän voisi kirjoittaa ne kirppislöydöt ja onnen hetket, sattumukset ja arkiset palat. Mutta sydämessä on niin vahvasti muutakin. Vaikka iloitsen, suren, vaikka kiitän, kaipaan, vaikka pysähdyn, karkaan menneeseen.

 

ulkona-sisällä. Sain postilaatikosta yllätyksen tyttäreltä, kaunis kuori ja piirustus äidille. Lumileikkejä ulkona, sekä puuhommia.

Iso ilo kun saatiin pojille hyllyt seinään. Isompi hylly on entinen ruskea, maalasin mustaksi ja vaihdoin kannattimet. Pienemmän hyllyn ja kannattimet ostin paikallisesta halpiskaupasta ja maalasin. Nyt maalauksessa pelihuonen seinään tuleva hylly, toisen hyllyn sinne löysin kirpparilta 5 e.

Kotona-mummolassa. Toivottavasti en kameroineni häiritse lasten leikkejä. Lapset viihtyivät pihalla pitkät ajat. Miten valtavan kaunista, valkoista, niin pehmeää lunta. Lumihuntukoivut loistivat auringon kultaamina. Lapset hyppivät, leikkivät hangessa, pulkalla, kelkalla, ympäri taloa.

Äitini aarteita ovat hyvinkin olleet lasten tekemät käsityöt. Melkein jokaisen käsinukke. Oranssin tunnistin omakseni. Äiti on säilönyt lasten muistoja paljonkin. Muistan kuinka häämatkalla löysin yllätyksekseni laukusta oman huiluni ja lapsuuteni lelun.

Kotona juurilla, rakkailla, lämpimillä. Luona muistelojen, tarinoiden, mm. tukkimetsäreissuja, vanhempieni lapsuusaikaa, työelämää. Isän saapikkaissa.