Tulevan kotimme lattioita ei vielä olla ostettu tai päätettykkään. Monenlaiset kuosit ja väritkin sinne on jo mielessäni ajautunut ja taas riisuttu pois. Pitkän aikaa jo yksi todennäköisin vaihtoehto alakerran lattiaan on vinyylilankkulattia. Aika vähän käytetty kodeissa, enemmän julkisissa tiloissa, mm.laivoissa... Tuote kestää hyvin elämää, ei kopise kuin laminaatti ja ei pelkää vettä niin kuin parketti. Kuosien määrän toivon monipuolistuneen viime aikoina.

Ihanteena olisi se, että sama lattia jatkuisi kodissa tilasta toiseen, toisi näin avaruutta ja selkeyttä lisää, ilman kynnyksiä ja värien vaihteluja. Alakerran sauna,kylpyhuone,kodinhoitohuone, kuraeteinen ja  wc saavat laattalattian. On kyllä  muitakin vaihtoehtoja.

 

Tässä vinyylilattia mänty  lipeä. Muita vaihtoehtoja voisi olla antiikkitammi ja vuorimänty

 

Yläkerran lattiaan on tämän hetken haaveissa korkeakiiltoinen valkoinen laminaatti. Pitää vielä miettiä miten on tuo kopinan kanssa alakertaan ja kannattaako sitä laittaa myös makuuhuoneisiin. Onhan makuuhuoneissa matot, jotka vaimentavat vähän ja myös ovat lämmöksi kylmän laminaatin sijaan. Tämä vaan houkuttelee kiiltävyydellään ja vaaleudellaan. Katsotaan katsotaan ja kertoilkaa mielipiteitänne.