Päivällä tuli kirkaasti mieleeni lapsuus. Kun sisarusten kanssa pukeuduimme milloin miksikin, ja saatoimme keksiä esityksiäkin. Kaapeista ja vaatehuoneesta löytyi asuja mielikuvituksen mukaan. Tänään lapset pukeutuivat ja yllättivät äidin monta kertaa. Isoin veli sai hienosti pienimmänkin juttuun mukaan.

 

Puhelimessa mieheni kanssa kerroin että kyllä kotiäitin elämä voi olla luksusta. Sillä hetkellä loikoilin pienimmän kanssa sängyssä. Yksi tyttö tuli siihen ja kysyi että " Äiti mitä haluat että mä teen. Voidaan vaikka esittää sulle" Ja siskokset esitti siinä äitille näytelmän, minkä nimi oli postinaapurit.

Aamupäivällä sain piiiitkään siirrettyjä hommia tehtyä. Kelaa, kunnantaloa, terveyskeskusta. Sellaisia mitkä ei ole niin pakollisia, niitä siirtää. Ja varsinkin jos ne koskee itteä.

Uusia ruokakokeiluja tehty. Mm. karamellikenkien blogista munakoisojauhelihavuokaa. Oli hyvää, paria lasta oudoksutti munakoisot. Mutta ehdottomasti teen uudelleen.  Toinen hyvä ruoka mitä vasta tein oli uunivuoka mihin tulee kanasuikaleita(, paloittelin bbqmarinoituja fileitä), paistettua pekonia ja herkkusieniä, ruokakerma ja päälle juustoraastetta. Uunissa noin tunnin verran. Sekin on vähän sellainen gratiinityyppinen ruoka. Sitä syötiin riisin kanssa...   Sienet meillä ei ole kovinkaan suosiossa, voisin ne vaihtaa vaikkapa maissiin ja porkkanaan.

 

Muutaman kerran sitä joutunut jo pikkuistakin kovistamaan. Samantien hän sanoo: "Keeppu" Ja menee isonveljen syliin, kädet kaulan ympärille ja itkee lohduttomasti. Isoveli on ihana, joka pelkästään on kaikkea kivaa. Isoveli sitten pyyhkii märkää paidanolkaa.

 

Tyttö taiteilemassa.

" Siinä on nalleäiti jolla on vauva masussa. Ja isoveli ja sisko.

" Äiti mä piirrän myöhemmin sille jatkoa"

" Äiti, annas se vanha piirustus. mä katon miten iso maha sillä on. Joo, tän kokoinen siis."

" Tässä synty nallekaksoset. Kaks tyttöä. Se äiti meni kauppaan ja osti siitä, missä luki vastasyntyneet, niille pienet mekot."