- Lasta saattamassa kouluun sateessa. Pikkuinen hoksaa tilaisuuden juoda vettä. Suu auki ja kieli ulos. Tulipahan samalla myös "pestyä" raksakuraiset sadevaatteet. Vaikka ulkona olisikin sadevaatteet, kylmä kosteus tuntuu. Ja kotiin päästyämme joimme "kaukaut"  Päivä toinen taas aivan toisenlainen. Sää ei kehota sisälle vaan toisinpäin. Oli aikaa istuskella auringossa jäätelöllä. Ehdin vielä maistaa saman kesän uutuusjäätelöä popcornia ja kinuskia.

 

 

- Muistelin eilen illalla miehelleni omaa äitiä, joka kyllä helli ja hoivasi sydämellä. Illalla lukiessani sängyssä hän saattoi tulla ovelle kysymään haluanko vähän iltapalaa. Toi juuri uunista tullutta lämmintä lihaa ruisleipineen ja kylmää maitoa. Aivan kuin hän lukisi ajatukset, saattoi kylmän päivän päätteeksi tuoda villasukat jalkaan tai kysymään haluanko toisen peiton tai paljon muita. Eilen alkaessani nukkumaan vähän paleli ja  tulvahti lapsuus mieleen, nyt se äiti toisi ne villasukat. :)   Tyttö sanoi eilen illalla, että on kiva mennä lämpimän peiton alle. Ehdotin laittamaan vielä villasukat jalkaan. Hymy huulilla 3 pienintä villasukat jalassa. Ja lapsen sanat: mulla on maailman ihanin äiti. ovat mitä parhainta kiitosta.

pyhäaamun loikoilua

- Pienimmän laskukoneena toimii pienet kivet, joita hän laittaa purkkiin. Itsekseen ja yhdessä pitää ääneen laskea.

- Kohta kuusivuotiaalle tytölle sanoin että kirjoitteleppa tarinaa , niin jää kivat muistot siitä mitä olet osannut viisivuotiaana kirjoittaa.