Katselin vanhoja valokuvia edellisestä kodistamme. Seitsemän vuotta sitten ostimme vanhan rintamamiestalon, ihan alkuperäiskunnossa. Mieheni kävi taloa katsomassa, minun ollessa silloin lasten kanssa monen sadan kilometrin päässä. Teimme talosta tarjouksen. Jäimme katselemaan, jos niin on tarkoitettu, talosta tulee meidän.

Vanhan talon remppaamisessa on aivan oman luokkansa homma. Vanhan purkaminen, uuden tekeminen, taiteleminen sen vanhan mukaan. Talo tarinoineen sisältää jo tunnelmaa, narisevat lattiat, ikkunalaudat, vanhat lautalattiat, joista osan saimme säilyttää. Paljon on muistoja yhteisistä tekemisistä, lämpimänä kesäiltana lekan kimpussa kuistia hajotettaessa, yläkerran vanhoja paneelikattoja maalatessa, lasten nukahdettua styroxkasojen päälle, taiteilut kuravellikelissä kotiin kun pihatyöt aivan kesken, rappusina taisi olla vanha jääkaappi ym.

Sisustusmakuni oli silloin enemmän romanttinen, olin sitä ennen ihastunut puunvärisiin talonpoikaiskalusteisiin, tähän aikaan sitten tykkäsin että kaikki pitäisi maalata valkoiseksi. Talon tapetit olivat neutaaleja, vähän hempeitä. Tänä päivänä koukeroisuus ei enää niin viehätä, vanhat talot kyllä. Ihailen ihmisten projekteja vanhojen talojen säilyttämiseksi. Mahtavia on ennenkaikkea koulujen tai jopa navettojen muuttaminen kodiksi.

Talon vanhaa asua. alakerran mini vessa. Sitä isonnettiin hieman. Oranssi väri, mikä häädettiin äkkiä pois, sitähän tulee nykyiseen kotiimme.

Yläkerran huoneessa oli aikanaan toinen keittiö. Tässä oli kaunis Porin maija. Sivuposket, mitkä imivät tavaraa. Niitä ei otettu asuinkäyttöön, vaikka aluksi suunniteltiin. Tuo sisäikkuna tuo huonot muistot lapsen onnettomuudesta, missä oli enkeleitä monta mukana. Tämän huoneen ikkunan luona oli ihana istua ja katsella vihreää maisemaa, Golfkentälle.

Meidän makuuhuone. paneeleita maalattiin. En tykkää yhtään violetista väristä, siksi erikoinen valinta oli tämä tapetti, mikä oli sängynpäätyseinässä. Ikkunan takana omenapuut.

Tässä alkaa ollla jo aika valmista. Olohuone. Iso homma oli kaikki moninkertaiset ikkunat kunnostaa ja maalata. Talon tarinaa jatkoivat seuraavat asukkaat vuonna 2008